lauantai 2. helmikuuta 2013

Herkkupizza!

Ajattelin jakaa hyvän pizzareseptin, jota syödessä ei tarvitse potea huonoa omaatuntoa. Reseptin olen alkujaan löytänyt Kaisa Jaakkolan "Flow Food"-oppaasta, joka löytyy tältä sivulta. Tässä se kuitenkin tulee parin kuvan kera.

Proteiinipizza (Bodypizza)


Pohja (pellillinen):

1,5dl vehnäleseitä
30g (2rkl) kookosjauhoja (tai sämpyläjauhoja jos pystyt käyttämään)
150g maustamatonta maitorahkaa
3 kananmunaa
1,5tl leivinjauhetta
ripaus Herbamarea

Sekoita kaikki ainekset keskenään "puuromaiseksi" seokseksi ja levitä sitten leivinpaperin päälle uunipellille.

 
 
Levitä seos tasaisesti, pienet paperin näkymiset alta eivät haittaa, sillä leivinjauheen ansiosta seos turpoaa kyllä.


Sitten pohja uuniin 225 astetta n. 5 minuuttia kunnes se on kiinteä. Älä anna pohjan palaa.

Sitten haluamasi täytteet päälle. Itse käytin eilen näitä:

Täyte:

n. 100g ketsuppia levitettynä pohjan päälle
750g naudan paistijauhelihaa (jonka kanssa paistettuna 1 iso sipuli ja pippuria sekä suolaa)
5 tomaattia
1prk ananasta
n. 100g emmental-juustoa
n. 120g aurajuustoa
pinnalle oreganoa

Sitten ei kun uuniin vielä n. 20 minuutiksi 225 astetta.



Pizzan ravintoaineet laskettuna kalorilaskurilla per 100g (yllä olevan ohjeen mukaan):

Proteiini         13,5g
Hiilihydraatti   3,3g
Rasva               8,9g
Kuitu                1,7g
Kalorit             151kcal

Ja jotta ateriasta tulisi täydellinen, tee herkullinen salaatti vielä pizzan kylkeen. Sit ei kun syömään...=) Ja voin kertoa että tästä pitää takuulla koko perhe! =)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti